ψηφιακή ακτινογραφία

376362442_945Ανάμεσα στο σύγχρονο εξοπλισμού του οδοντιατρείου βρίσκεται και ένα εξελιγμένο σύστημα ψηφιακών οπισθοφατνιακών ακτινογραφιών.
Το οδοντιατρείο διαθέτει satelec μηχάνημα ακτινογραφιών (το καλύτερο της αγοράς) και για την ψηφιακή εκτύπωση το vista scan της Durr (ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή).
Με το ψηφιακό σύστημα μπορούμε και αναλύουμε τις ακτινογραφίες στον υπολογιστή , τις επεξεργαζόμαστε για καλύτερη εικόνα και εκτίμηση και είμαστε σε θέση να συζητάμε μαζί σας τους προβληματισμούς μας.durr-vistascan-mini-in-use_1365

Τα πλακίδια που τοποθετούνται στο στόμα είναι άνετα , λεπτά και προσφέρονται σε 2 μεγέθη (παιδικό και ενηλίκων).

Η αξία της ακτινογραφίας στη διάγνωση του οδοντικού προβλήματος είναι πάρα πολύ σημαντική.

Η ακτινογραφία αποτελεί ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του κλινικού για να μπορέσει να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα σε ένα τόσο περίπλοκο σύστημα όπως είναι το στοματογναθικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές στις ακτινογραφίες γίνονται αντιληπτές μικρές τερηδόνες που δε μπορούν να φανούν ακόμα στο στόμα λόγω των θέσεων τους (τερηδόνες ανάμεσα στα δόντια).

vistascan-pacjent99a86094ab292ea25b3e1f102c732a0b_800_600__plΗ απεικόνιση ενός τρισδίαστατου γεγονότους ( δόντι) σε μια δισδιάστατη μορφή (πλακίδιο) είναι είναι πάντα απαιτητική και απαιτεί τον καλύτερη εξοπλισμό και την πλήρη συνεργασία κλινικού και ασθενούς.