λεύκανση

οδοντίατρος λεύκανση odontiatros leukansi παναγιωτοπούλου panagiotopoulou καρδίτσα

Η λέυκανση των δοντιών αποτελέι μια σύγχρονη οδοντιατρική τεχνική που άνθισε στα πλάισια ανάγκης απόδοσης ενός πιο αισθητικού , γοητευτικού και λευκότερου χαμόγελου.
Ένα λευκό υγιές χαμόγελο προσδίδει αυτοπεποίθηση , καλύτερη ψυχολογία και γοητεία.

Είναι η λέυκανση ασφαλής για τα δόντια μου ;

Η λέυκανση είναι μια ασφαλής οδοντιατρική τεχνική αρκεί να τηρούνται κάποιοι κανόνες , να αποφεύγονται οι υπερβολές και να εφαρμόζεται από οδοντίατρο που είναι ενημερωμένος και γνώστης του αντικειμένου. Ο ασθενής πριν τη διαδικασία της λέυκανσης οφείλει να ενημερωθεί για τη διαδικασία , τις απαιτήσεις και να συζητηθούν οι προσδοκίες του

οδοντίατρος λεύκανση odontiatros leukansi παναγιωτοπούλου panagiotopoulou καρδίτσα                                      οδοντίατρος λεύκανση odontiatros leukansi παναγιωτοπούλου panagiotopoulou καρδίτσα
 

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσω τη λέυκανση ;

Η λέυκανση δοντιών συστήνεται για ασθενείς άνω των 18 που είναι συνεργάσιμοι και οφείλουν να διατηρούν μία καλή στοματική υγιεινή.Σε περίπτωση νόσων των περιοδοντίου (ουλίτιδα περιοδοντίτιδα) οφείλουμε να προβούμε σε θεραπεία αυτών πριν οποιαδήποτε αισθητική παρέμβαση.Μαζί θα συζητήσουμε το πιθανό αποτέλεσμα της λέυκανσης και τα όρια του κάθε δοντιού. Σε περιπτωση που χρειάζονται και άλλες οδοντιατρικές θεραπείες που απαιτούν την επιλογή χρώματος (στεφάνες-θήκες, γέφυρες , μερικές οδοντοστοιχίες ) η λέυκανση οφείλει να προηγηθεί για τους λόγους που θα αναλυθούν παρακάτω.

το σημαντικότερο είναι να προηγηθεί μια συζήτηση με τον οδοντίατρο, να ληφθουν φωτογραφίες και να συζητηθούν οι προσδοκίες του ασθενούς πριν οποιαδήποτε εφαρμογή λέυκανσης.

Ο ασθενής πρέπει να κατανοήσει ότι η λέυκανση δεν είναι απαραίτητα η λύση για κάθε άτονο , δυσχρωμικό , μη γοητευτικό χαμόγελο. Η λέυκανση απο μόνη της μπορεί να μην αρκεί για την απόδοση ενός λαμπερού , ελκυστικού ,λευκού χαμόγελου.

Οι τεχνικές λέυκανσης που διαθέτουμε σήμερα είναι τρεις.

λεύκανση στο ιατρείο

οδοντίατρος λεύκανση odontiatros leukansi παναγιωτοπούλου panagiotopoulou καρδίτσατεχνική που εφαρμόζεται αποκλειστικά από τον οδοντίατρο και διαρκεί από 40 λεπτά εώς και λίγο παραπάνω από μία ώρα. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ισχυρού λευκαντικού παράγοντα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες απομόνωσης των μαλακών ιστών (ούλα , χείλια) . Η διαδικασία είναι απολύτως ανώδυνη και ο ασθενής ενώ περιμένει τη δράση του λευκαντικού gel έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Η διαδικασία αυτή επιλέγεται όταν αναζητούμε ένα γρήγορο, άμεσο λευκό χαμόγελο.Σε περίπτωση εξαιρετικά έντονων δυσχρωμιών η διαδικασία δύναται να επαναληφθεί και σε δεύτερη συνεδρία κάτι που μπορεί να κρίνει μόνο ο οδοντίατρος.

 

λέυκανση στο σπίτι

οδοντίατρος λεύκανση odontiatros leukansi παναγιωτοπούλου panagiotopoulou καρδίτσααυτή η τεχνική εφαρμόζεται από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι χρησιμοποιώντας ειδικά μασελάκια (νάρθηκες λέυκανσης) και ειδικά σωληνάρια λευκαντικού παράγοντα-gel. Τα μασελάκια κατασκευάζονται από τον τεχνίτη μετά τη λήψη αποτυπώματος των δοντιών σας από τον οδοντίατρο. Ο ασθενής εφαρμόζει το Gel στα μασελάκια σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντίατρου και το τοποθετεί στο στόμα για 4 εώς 8 ώρες . Οδηγίες δίνονται αποκλειστικά ΜΟΝΟ από τον οδοντίατρο και οι ασθενείς οφείλουν νa τις τηρούν κατά γράμμα.Παρομοίως η τεχνική αυτή είναι ανώδυνη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (κλικ εδώ)

 

συνδυασμός αυτών

η τεχνική αυτή συνδυάζει όλα τα θετικά των δύο παραπάνω τεχνικών εξαλείφοντας σε μεγάλο βαθμό τα αδύναμα σημεία τους. κατά τη διάρκεια αυτής της τεχνικής θα ληφθούν αποτυπώματα για τους νάρθηκες λέυκανσης και σε δεύτερο χρόνο θα γίνει μια συνεδρία στο ιατρείο γρήγορης λεύκανσης. Την ίδια μέρα θα δωθούν τα μασελάκια στον ασθενή για να συνεχίσει τη λέυκανση στο σπίτι.

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα :

  • τα μασελάκια λέυκανσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά έτος για συντήρηση του αποτέλεσματος όποτε είναι επιθυμητό εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι στη δομή του οδοντικού φραγμού. Σε περιπτωση αλλαγής πρέπει να κατασκευαστούν νάρθηκες εκ νέου.
  • σφραγίσματα , θήκες , γέφυρες δεν αλλάζουν χρώμα . Σε περίπτωση λέυκανσης για καλύτερη απόδοση της χρωματικής αρμονίας οι εργασίες αυτές αν είναι ορατές οφείλουν να αλλαχθούν και να κατασκευαστούν εκ νέου με το επιθυμητό χρώμα. Όπως είναι λογικό μια τέτοια διαδικασία αυξάνει το κόστος της τελικής θεραπείας.Οτιδήποτε δεν είναι φυσικό (δόντι) ο λευκαντικός παράγοντας δεν το λευκαίνει.
  • μετά την οποιαδήποτε τεχνική λέυκανσης υπάρχει περίπτωση εμφάνιση οδοντικής υπερευαισθησίας. Η ευαισθησία που συναντάται κυρίως στο κρύο συνήθως υποχωρέι μετά από λίγες ημέρες. Σε περίπτωση που η ευαισθησία επιμένει οφείλετε να ανημερώσετε τον θεράποντα.
  • σε κάθε ασθενή , σε κάθε οδοντικό φραγμό υπάρχει ένα όριο του πόσο λευκά μπορούν να γίνουν τα δόντια. Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δομή του δοντιού και είναι κάτι που δε γίνεται να προληφθεί ή να προσπεραστεί. Οι υπερβολές θα φέρουν μόνο επιζήμια αποτέλεσματα. Παντα να τηρείται τις οδηγίες του οδοντιατρού ο οποίος είναι υπεύθυνος ανάλογα την περίπτωση να σας δώσει το συγκεκριμενο λευκαντικό παράγοντα. Η λέυκανση χρησιμοποιεί γέλες που εισέρχονται στο στόμα μας , εφαρμόζονται στα δόντια μας και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.

όχι στις υπερβολές.

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της λέυκανσης στο σπίτι είναι η αδυναμία του οδοντιάτρου να ελέγχει τον ασθενή. Οι ασθενείς κάνουν τραγικά λάθη στην προσπαθειά τους να αυξήσουν τη λευκότητα των δοντιών του αγνοώντας τις συμβουλές του οδοντιάτρου. ΜΗΝ χρησιμοποιείται παραπάνω ποσότητα λευκαντικού παράγοντα απ’ ότι σας πρότεινε ο οδοντίατρος .

Περισσότερο υλικό δε σημαίνει πιο γρήγορα αποτελέσματα ή πιο λευκά δόντια.

ΜΗΝ αφήνετε το μασελάκι παραπάνω ώρα από σας έχει συμβουλέψει ο ειδικός.

ΜΗΝ κοιτάτε τα δόντια σας κάθε μέρα στον καθρέφτη, το μάτι συνηθίζει.

ΠΑΝΤΑ να είστε σε συννενόηση με το θεράποντα , να τον συμβουλέυεστε και να τον επισκέπτεστε τακτικά.

 

κόστος λεύκανσης :

το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα το περιστατικό και την τεχνική λέυκανσης. Η συνδυαστική τεχνική είναι αυτή με το μεγαλύτερο κόστος αλλά και με τα περισσότερα πλεοντεκτήματα .Σε περίπτωση κατασκευσης ναρθήκων το κόστος αυξάνεται.Σε περίπτωση ανάγκης αλλαγής προσθετικών εργασιών και σφραγισμάτων το κόστος παρομοίως και αναλόγως αυξάνεται. Η λέυκανση κοστολογείται κατά περίπτωση και δυσκολία. Σε έντονα δυσχρωμικά δόντια που απαιτούν πολλές συνεδρίες όπως είναι λογικό το κόστος θα προσαρμοστεί.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της λέυκανσης?

Η απάντηση δε μπορεί να δωθεί με ακρίβεια καθώς το αποτέλεσμα αξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Πρώτον από το βαθμό δυσχρωμίας των δοντιών σας , την “πάστα ” των δοντιών σας και το λόγο της δυσχρωμίας αυτής. Δεύτερον από τις συνήθειες σας.Κάπνισμα , τροφές και ποτά με αυξημένες χρωστικές (καφές, τσάι , κόκκινο κρασί) επιταχύνουν τη διαδικασία επαναφοράς του χρώματος. Με κάθε επιφυλαξη το αποτέλεσμα διαρκεί εώς και 2 χρόνια. Ο ασθενής μετά το πέρας αυτών ή ανα έτος μπορεί να συντηρεί το αποτέλεσμα με την τεχνική στο σπίτι (εφαρμόζωντας ζελέ στα μασελάκια ) για ελάχιστες μέρες η να κάνει μια συνεδρία συντήρησης στο ιατρείο.Η συντήρηση του αποτέλεσματος είνα σημαντική για να διατηρείται το χρώμα στην επιθυμητή κλίμακα.

questionΜήπως ενδιαφέρεστε για τη λεύκανση ενός μόνο δοντιού ; Έχετε κάποιο μαυρισμένο δόντι ; Μάθετε περισσότερα για την εσωτερική λεύκανση !

μάθετε πληροφορίες για την αισθητική οδοντιατρική 

 

δείτε περιστατικά του ιατρείου μας