Λεύκανση στο σπίτι – Οδηγίες

κατά τη διάρκεια της λέυκανσης

  1. Βουρτσίζουμε τα δόντια μας , κάνουμε το καθημερινό μεσοδόντιο καθαρισμό (νήμα ή βουρτσάκια) και τοποθετούμε το gel όπως σας έχω δείξει στο ιατρείο .Τα μασελάκια πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά.
  2. τα μασελάκια τοποθετούνται στο στόμα και αφαιρούνται καλά οι περίσσειες . Πατήστε τα ναρθηκάκια με τα δαχτυλά σας ή δαγκώστε για να φύγουν όλες οι περίσσειες προς τα έξω. Καθαρίζουμε με μπατονέτα/πετσέτα/γάζα.
  3. Κάντε τη θεραπεία με βάση το εξατομικευμένο πλάνο που έχει οριστεί και συζητηθεί στο ιατρείο. (ώρες και μέρες)
  4. Βουρτσίζουμε δόντια και πλένουμε μασελάκια μετά απο κάθε εφαρμογή.
  5. Οδοντική ευαισθησία και ευαισθήσια στα ούλα σε βαθμό ήπιας ενόχλησης είναι δυνατό να εμφανιστεί. Σε αντίθετη περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μου.
  6. Ένδέχεται να παρουσιαστούν άσπρες μικρές κηλίδες (όψη κιμωλίας)σε ένα δόντι σημειακά ή ούλα που ασπρίζουν τοπικά ,αλλά αποδράμουν καθώς περνάει η μέρα. Σε αντίθετη περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μου.
  7. Αποφεύγουμε τροφές και ροφήματα με έντονο χρώμα (χρωστικές) όπως μαύρο τσάι, καφέ, κόκκινο κρασί, κόκα κόλα , κακάο, χυμό καρότου/ντομάτας, σάλτσες κόκκινες , πατζάρια , κεράσια, χυμό φραόυλας, cranberry juice κλπ
  8. Αποφεύγουμε όξινες τροφές όπως πορτοκάλια, λεμόνια

    σε περίπτωση αδυναμίας διακοπής των παραπάνω ροφημάτων (πχ καφές) χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ καλαμάκι.

προσωπική συμβουλή :

πίνετε καφέ πάντα με καλαμάκι ακόμα και αν είναι ζεστός , ακόμα και αν έχει τελειώσει η θεραπεία λεύκανσης. Το καλαμάκι θα καθυστερήσει αρκετά την απορρόφηση των χρωστικών του καφέ από τα δόντια σας.

Μην ξεχνάτε τη συντήρηση του αποτελέσματος κάθε 6/12/18 μήνες όπως έχουμε συζητήσει μαζί στο ιατρείο.


Posted in οδοντιατρικά νέα.