θέλω να αλλάξω τα παλιά μου μαύρα σφραγίσματα

αντικατάσταση μαυρων σφραγισμάτων

 

 

 

Στο ιατρείο μας στην Καρδίτσα υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης των παλαιών αμαλγάματων (μαύρα , μεταλλικά σφραγίσματα) με λευκά ( σφραγίσματα ρητίνης).

Αρκετοί ασθενείς παραπονούνται για την όψη αυτών των σφραγισμάτων και μία μεταλλική γεύση που αφήνουν σε συγκεκριμενες τροφές

αντικατάσταση μαυρων σφραγισμάτων
Η διαδικασία είναι ανώδυνη και απλή όπως η διαδικασία σφραγίσματος.Οπωσδήποτε, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να μελετηθεί απο τον οδοντίατρο.
Η αντικατάσταση συστήνεται για λόγους αισθητικής αλλά και λόγω φθοράς της υπάρχουσας έμφραξης.

Απαλαγγείτε από κάθετι μεταλλικό που σας ενοχλεί στο χαμόγελό σας !

 

Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως το μέγεθος της έμφραξης και την κατάσταση του δοντιού.

Συχνά , ιδιαίτερα σε δόντια που φέρουν αμαλγάματα (μάυρα σφραγίσματα), είθισται να υπάρχουν ρωγμές και σπασίματα του ίδιου του δοντιού και όχι του σφραγίσματος.

Σε περιπτώσεις αδύναμων δοντιών η θεραπεία με ένα καινούριο λευκό σφραγισμα δεν είναι αρκετή.

Συνίσταται η τοποθέτηση ενθέτου η επενθέτου με μικρή επιβάρυνση στο κόστος αλλά με πολύ καλύτερη πρόγνωση και διαρκέια από το απλό σφράγισμα.

 

“Και τι γίνεται με την αντοχή του λευκού σφραγίσματος; Ο οδοντίατρος μου παλιά μου είχε πει πως τα μαύρα αντέχουν καλύτερα”
Στη σημερινή εποχή με τα νέα υλικά και την εξέλιξη των ρητινών δεν είναι δόκιμο να συζητάμε για υπεροχή των μαύρων έναντι των λευκών στην αντοχή.Το αμάλγαμα πια τείνει να εξαλειφθεί και να δώσει πλήρως τη θέση του στη ρητίνη και την πορσελάνη. Το κάθε υλικό είναι ιδιατερο, με τους δικούς του περιορισμούς και η επιτυχία του εξαρτάται απο την περίπτωση , το στοματογναθικό σύστημα του ασθενούς και τον κλινικό οδοντίατρο.