δόντια με κενά ,τι μπορώ να κάνω ;

Ας μιλήσουμε για την αραιοδοντία (κενά-αραιά δόντια) ,που συνήθως προβληματίζει τους ασθενείς μας και τις θεραπευτικές επιλογές που έχουν.

Λίγα λόγια για το τι είναι αραιοδοντία…

πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία παρατηρούνται μεσοδόντια διαστήματα (κενά) μεταξύ των δοντιών.

Με απλά λόγια τα δόντια μας δεν έχουν σημείο επαφής.

Η γενικευμένη αραιοδοντία αφορά και τα πρόσθια και τα οπίσθια δόντια ενώ η τοπική περιορίζεται μεταξύ δύο η τεσσάρων δοντιών.

Γιατί έχω αραιοδοντία;

αίτια γενικευμένης : Γενικά και απλά μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει όταν τα δόντια μας είναι μικρότερα από το διαθέσιμο χώρο.Επίσης όταν υπάρχει μεγάλη γλώσσα ή βρίσκεται σε λανθασμένη θέση αλλά και λόγω συγγενών ελλείψεων δοντιών.

αίτια τοπικής : δόντια που λείπουν, μικρά τετραγωνισμένα δόντια, αποτέλεσμα περιοδοντίτιδας , νεογιλά δόντια που παρέμειναν παραπάνω χρόνο από τον απαραίτητο χρόνο , υπερτροφικός χαλινός άνω χείλους , δόντια που προεξέχουν,συνωστισμός κ.ά


Γιατί να διορθώσω τα κενά ανάμεσα στα δόντια μου;

  • για ψυχολογικούς λόγους
  • για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δοντιών σας
  • για λόγους άρθρωσης
  • γιατί υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν βλάβες στα ανυποστήρικτα μεσοδόντια ούλα
  • για την προστασία των δοντιών όταν αποκλίνουν αρκετά από το τόξο
  • για ένα όμορφο χαμόγελο !τι λύσεις υπάρχουν;


το κάθε περιστατικό , ο κάθε ασθενής μας είναι μοναδικός και για αυτό το λόγο απαιτείται μια επίσκεψη στο ιατρείο για εξέταση και εκτενή συζήτηση προκειμένου να προταθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Με βάση την κλινική κατάσταση του ασθενούς , τις προσδοκίες του και ύστερα από ώριμη μελέτη των εκμαγείων του προτείνουμε την ανάλογη θεραπεία.

Και πώς θα ξέρω αν όντως μου ταιριάζει το αποτέλεσμα ;

Σε κάθε περιστατικό που αποφασίζεται όψεις ή bonding ως θεραπευτική λύση προσφέρουμε ΠΑΝΤΑ στον ασθενή μας το στάδιο του mock up (πρόβα αποτελέσματος). Προσωπικά μιλώντας μου είναι αδύνατο να ξεκινήσει μια όμορφη αισθητική θεραπεία χωρίς να ξέρει ο ασθενής πώς θα είναι το τελικό του χαμόγελο και να συζητήσουμε περαιτέρω τις ανάγκες του .

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι αναφερόμαστε σε αραιοδοντία ΜΟΝΙΜΩΝ δοντιών και όχι νεογιλών (παιδικών). Η αραιοδοντία των νεογιλών δοντιών κρίνεται φυσιολογική και ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ και δε χρήζει θεραπείας.

Posted in οδοντιατρικά νέα and tagged , , , .